Sindikat obrazovanja, medija i kulture Hrvatske (SOMK) organizirao je predstavljanje rezultata istraživanja o uvjetima rada i zadovoljstvo poslom u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju. Istraživanje je provedeno na reprezentativnom uzorku ustanova RPOO u Hrvatskoj tokom 2019. godine te je prvo takvo istraživanje u Hrvatskoj koje daje obuhvatne i usporedive nalaze o stanju u sektoru vezano za radne uvjete i radnička prava i temelj je za primjenu učinkovitih i na dokazima utemeljenih intervencija u sustav.

Predstavljanje rezultata istraživanja održalo se online, putem aplikacije ZOOM, u utorak, 09. lipnja u 11:00 sati. Rezultate istraživanja su predstavili dr.sc. Teo Matković, voditelj istraživanja i Katarina Jaklin, stručna suradnica na projektu. Nakon uvodnih izlaganja uslijedila je moderirana rasprava s različitim dionicima sustava koji su se priključili predstavljanju - predstavnicom Ministarstva znanosti i obrazovanja, ravnateljima/cama dječjih vrtića, sindikalnim povjerenicima/ama, znanstvenicima i znanstevnicama, te predstavnicima organizacija civilnog društva koji djeluju u području sustava.

Snimku predstavljanja rezultata istraživanja možete pogledati OVDJE.

Organizacija događanja je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz Europskog socijalnog fonda. SOMK je isključivo odgovoran za sadržaj videomaterijala.