Dana 13. prosinca održana je konferencija za medije na kojoj su SOMK i udruga BRID predstavili projekt "Unapređenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj administrativnih i stručnih kapaciteta". Aktivnosti na projektu usmjerene su na jačanje kapaciteta SOMK-a kroz program sindikalnih edukacija i uspostavljanje međunarodne suradnje, a središnja aktivnost na projektu jest provedba nacionalnog istraživanja uvjeta rada u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja koju će provoditi SOMK u suradnji s vanjskim istraživačkim timom. Cilj istraživanja je dobiti uvid u stanje i potrebe u sektoru te potaknuti razvoj i primjenu učinkovitih i na dokazima
utemeljenih intervencija u sustav.
Ispred SOMK-a govorile su Božica Žilić, predsjednica sindikata, i Iva Ivšić, stručna suradnica na projektu, a ispred udruge BRID koji je partner na projektu, govorila je Ana Vračar.
Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost odobrenog projekta je 1,030,734,55 kn, a razdoblje provedbe je listopad 2018. – travanj 2020. godine.
Sav sadržaj isključiva je odgovornost korisnika projekta - Sindikata obrazovanja, medija i kulture Hrvatske (SOMK).