Eu Esf Esif

Izradu internetske stranice projekta sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost SOMK-a.

Unapređenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta

Sindikat medija, obrazovanja i kulture Hrvatske u partnerstvu s Bazom za radničku inicijativu i demokratizaciju provodi projekt Unapređenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta. Osnovni cilj projekta je kroz partnerstvo sindikata i nevladinih organizacija, a uz potporu drugih dionika socijalnog dijaloga poput jedinica lokalne samouprave i Ministarstva znanosti i obrazovanja provesti nacionalno istraživanje o uvjetima rada u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te time doprinijeti proizvodnji znanja o stanju i problemima u sustavu i potaknuti kvalitativne promjene vezane za uvjete rada i materijalna prava radnika. Istovremeno, osnažit će se analitičke, stručne i zagovaračke sposobnosti SOMK-a i doprinijeti analitici i unapređenju socijalnog dijaloga u sektoru kako bi rad u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju postao dostojanstven rad po mjeri čovjeka i time se otvorio prostor za ekspanziju broja zaposlenih koja je potrebna da sva djeca vrtićke dobi mogu realizirati svoje pravo na kvalitetan rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Više o projektu
Istraživanje uvjeta rada u predškolskom obrazovanju

Small img 0749

Održana sindikalna edukacija za povjerenice SOMK-a

Small img 0704

Prvi sastanak Istraživačkog savjeta "Uvjeti rada u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju"

Small 2018 12 13 12.02.35

Konferencija za medije

Održana je konferencija za medije na kojoj su SOMK i udruga BRID predstavili projekt "Unapređenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj administrativnih i stručnih kapaciteta".

Small 4dd864f0b0947ea3d3416086c28e3907 1200x797

Unapređenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta

Sindikat obrazovanja, medija i kulture (SOMK) sklopio je ugovor s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu ESF natječaja "Jačanje socijalnog dijaloga"