Eu Esf Esif

Izradu internetske stranice projekta sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost SOMK-a.

Unapređenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta

Sindikat medija, obrazovanja i kulture Hrvatske u partnerstvu s Bazom za radničku inicijativu i demokratizaciju provodi projekt Unapređenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta. Osnovni cilj projekta je kroz partnerstvo sindikata i nevladinih organizacija, a uz potporu drugih dionika socijalnog dijaloga poput jedinica lokalne samouprave i Ministarstva znanosti i obrazovanja provesti nacionalno istraživanje o uvjetima rada u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te time doprinijeti proizvodnji znanja o stanju i problemima u sustavu i potaknuti kvalitativne promjene vezane za uvjete rada i materijalna prava radnika. Istovremeno, osnažit će se analitičke, stručne i zagovaračke sposobnosti SOMK-a i doprinijeti analitici i unapređenju socijalnog dijaloga u sektoru kako bi rad u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju postao dostojanstven rad po mjeri čovjeka i time se otvorio prostor za ekspanziju broja zaposlenih koja je potrebna da sva djeca vrtićke dobi mogu realizirati svoje pravo na kvalitetan rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Više o projektu
Istraživanje uvjeta rada u predškolskom obrazovanju

Small img 20191004 154009

SINDIKALNA EDUKACIJA U RIJECI

Small whatsapp image 2019 10 03 at 15.12.54

Istraživanje uvjeta rada u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju - Završena provedba terena i održan 2. sastanak Istraživačkog savjeta

Small whatsapp image 2019 09 23 at 17.11.27 1

Unapređenje stručnih kapaciteta članica SOMK-a

Small img 6456

Studijski posjet sindikatu Ver.di