Eu Esf Esif

Izradu internetske stranice projekta sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj internetske stranice isključiva je odgovornost SOMK-a.

Unapređenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta

Sindikat medija, obrazovanja i kulture Hrvatske u partnerstvu s Bazom za radničku inicijativu i demokratizaciju provodi projekt Unapređenje kvalitete socijalnog dijaloga kroz razvoj i jačanje administrativnih i stručnih kapaciteta. Osnovni cilj projekta je kroz partnerstvo sindikata i nevladinih organizacija, a uz potporu drugih dionika socijalnog dijaloga poput jedinica lokalne samouprave i Ministarstva znanosti i obrazovanja provesti nacionalno istraživanje o uvjetima rada u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te time doprinijeti proizvodnji znanja o stanju i problemima u sustavu i potaknuti kvalitativne promjene vezane za uvjete rada i materijalna prava radnika. Istovremeno, osnažit će se analitičke, stručne i zagovaračke sposobnosti SOMK-a i doprinijeti analitici i unapređenju socijalnog dijaloga u sektoru kako bi rad u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju postao dostojanstven rad po mjeri čovjeka i time se otvorio prostor za ekspanziju broja zaposlenih koja je potrebna da sva djeca vrtićke dobi mogu realizirati svoje pravo na kvalitetan rani i predškolski odgoj i obrazovanje.

Više o projektu
Istraživanje uvjeta rada u predškolskom obrazovanju

Medium 101413670 2367992136834631 6755105815616552960 o

Predstavljanje rezultata istraživanja "Uvjeti rada u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju"

U utorak, 09. lipnja 2020. godine u 11:00 održano je online predstavljanje rezultata istraživanja o uvjetima rada u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju.

Medium skrin medunarodna 8 1

Dvodnevna (online) međunarodna konferencija "Stanje i perspektive ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja"

Međunarodna konferencija "Stanje i perspektive ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja" održana je 28. i 29. svibnja 2020. godine.

Small printskrin5

Okrugli stol: "Kolektivni ugovori u medijskom sektoru i posljedice epidemije"

Small img 1566 1

Zadnja sindikalna edukacija u sklopu projekta

Edukacija za sindikalne povjerenice iz srednje i južne Dalmacije održana 8. studenog u Splitu.